Analogue Pocket: Een Multifunctionele Draagbare Gameconsole

De Analogue Pocket is een handheld gameconsole die is ontworpen en geproduceerd door Analogue. Aangekondigd in oktober 2019 en uitgebracht op 13 december 2021, maakt deze console gebruik van field-programmable gate array (FPGA) chips om games te spelen van verschillende handheld consoles tot en met de zesde generatie. 

Specificaties en Functies

  1. Compatibiliteit met Game Boy-cartridges: De Analogue Pocket is compatibel met meer dan 2.780 Game Boy-, Game Boy Color- en Game Boy Advance-cartridges. Dit betekent dat je je oude favoriete games kunt spelen zonder enige vorm van emulatie.

  2. Cartridge-adapters voor andere systemen: Naast Game Boy-cartridges kun je ook cartridge-adapters gebruiken voor andere handheld-systemen, zoals Game Gear, Neo Geo Pocket Color en Atari Lynx. Zo kun je de rijke geschiedenis van draagbare gaming verkennen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

  3. Geavanceerd display: De Analogue Pocket heeft een eersteklas 3,5-inch LCD-scherm met een resolutie van 1600×1440 pixels en een pixeldichtheid van 615 ppi. Dit is 10 keer de resolutie van een originele Game Boy! Het scherm biedt nauwkeurige kleurweergave, dynamisch bereik en helderheid, en is zelfs gemaakt van Gorilla® Glass.

  4. Nanoloop: Digitale audiowerkplaats: Naast gamen kun je de Analogue Pocket ook gebruiken als een digitale audiowerkplaats. Nanoloop, ingebouwd in de console, fungeert als een synthesizer en sequencer. Je kunt geluiden vormgeven, rekken en morphen, muziek vastleggen of live spelen en sculpturen maken.

  5. MIDI- en Sync-kabels: Sluit de Analogue Pocket aan op je Mac, pc of andere hardware met MIDI- en Sync-kabels. Hiermee kun je Nanoloop synchroniseren met MIDI-enabled DAW-software of externe MIDI-apparatuur zoals keyboards en synthesizers.

  6. Originele displaymodi: Transformeer het scherm van de Analogue Pocket in de weergave van een originele Game Boy, Game Boy Color of Game Boy Advance. Dit omvat zelfs de eigenaardigheden van die oude schermen, zoals backlight-effecten en pixelrasterpatronen.

  7. Dockingstation: Met de Analogue Dock kun je de Pocket aansluiten op je HDTV en draadloos spelen met maximaal vier controllers. Je kunt ook bedrade USB-controllers gebruiken.

  8. Multiplayer: Verbind tot vier Pockets voor multiplayer-gaming.

  9. Pocket Hard Case: Een speciaal ontworpen hoesje om je Analogue Pocket veilig te vervoeren en op je plank te tonen.

  10. Zelf games maken: In samenwerking met GB Studio kun je je eigen games maken voor de Analogue Pocket, zonder enige programmeerkennis.

 

Prijs en Beschikbaarheid

Helaas is de Analogue Pocket momenteel uitverkocht op de officiële website. De prijs varieert afhankelijk van de beschikbaarheid en eventuele extra accessoires.

Kortom, de Analogue Pocket is niet alleen een eerbetoon aan draagbare gaming, maar ook een veelzijdig apparaat voor muziekproductie en creativiteit. Als je een fan bent van retro-gaming en geïnteresseerd bent in hoogwaardige hardware, is de Analogue Pocket zeker een interessante keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *